STATIUNEA PALTINIS

Despre statiune

Paltinis (in germana Hohe Rinne; in maghiara Szebenjuharos) este o statiune montana din Transilvania, in Muntii Cindrel.

Este situata la 1440 metri altitudine, fiind cea mai inalta statiune din Romania. Pozitionata intr-o padure de conifere, statiunea este o destinatie populara atat iarna, cat si vara.

Scurt istoric

Statiunea a fost fondata de o asociatie - Siebenbuergischer Karpatenverein (S.K.V.) - in anul 1894, in prezent mai existand doar 3 vile din acea perioada.

La intrarea in statiune se afla o manastire ortodoxa romana, locul in care filosoful roman Constantin Noica a petrecut ultima perioada a vietii sale. In mod formal, este un sat administrat de orasul Sibiu, desi se afla pe un teritoriu care nu este tangent cu orasul insusi.

Arena Platos

Complexul de schi si snowboard Arena Platos Paltinis si-a deschis pentru prima data portile in urma cu 10 ani de zile, in 2010. Resortul dispune de aproximativ 3.5 km de partii, impartite pe diferite categorii de dificultate si nivel.

Partiile sunt dotate cu peste 20 tunuri de zapada care garanteaza zapada. In acest moment partiile cu nocturna sunt deservite de 4 teleschi si 1 telescaun. Mai multe detalii aici.

Arka Park

Parcul de aventura Arka Park se afla in inima naturii, la doar 24 de km de Sibiu, in superba zona a Paltinisului si isi propune sa maximizeze potentialul de emotie intr-un cadru natural.

Arka Park Paltinis va crea o experienta a unei aventuri pe care participantii si-o vor aminti mereu. Acest lucru va fi realizat prin furnizarea exemplara a serviciilor oferite, si prin combinatia de jocuri si activitati puse la dispozitie. Mai multe detalii aici.

Cum ajungem?

Statiunea Paltinis se afla la 32 km de Sibiu si este legata de oras printr-o sosea moderna care strabate un peisaj de vis.

Daca nu urcati cu masina personala, TURSIB asigura zilnic legatura cu Paltinis prin traseul 22: GARA - CONSTITUTIEI - B-UL COPOSU - PIATA UNIRII - CALEA DUMBRAVII - RASINARI - CURMATURA - PALTINIS.

Detalii aici.

Mai multe detalii

Asociatia Judeteana de Turism Sibiu

Click aici pentru a naviga spre site-ul Asociatiei pentru a afla toate informatiile de interes referitoare la statiunea Paltinis, in detaliu si direct de la sursa.

PALTINIS VA ASTEAPTA!