DESPRE SIBIU

Despre Sibiu

Sibiu (in germana Hermannstadt; in maghiara Nagyszeben; in latina Cibinium) este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume, format din localitatile componente Paltinis si Sibiu (resedinta).

Sibiul este un important centru cultural si economic din sudul Transilvaniei, cu o populatie de 147.245 locuitori conform recensamantului din 2011. Puteti citi aici mai multe detalii.

Relatii externe

In Sibiu pot fi gasite urmatoarele Consulate: Republicii Federale Germane, Marelui Ducat de Luxemburg, Republicii Austria si Republicii Malta.

Municipiul Sibiu este infratit cu urmatoarele localitati: Bauru (Brazilia), Columbia (SUA), Klagenfurt (Austria), Landshut (Germania), Mechelen (Belgia), Marburg (Germania), Rennes (Franta), Valencia (Venezuela), Wirall (Marea Britanie), Takayama (Japonia).

Turism

In anul 2007, Sibiu a fost Capitala Europeana a Culturii, impreuna cu orasul Luxemburg.

Sibiul si imprejurimile sale sunt una din cele mai vizitate zone din Romania. Centrul istoric este unul dintre cele mai bine pastrate locatii istorice din tara. Multe din zidurile si sistemele de fortificatii sunt mentinute intr-o stare foarte buna. Centrul istoric este in proces de a fi inscris in lista patrimoniului UNESCO.

Cultura

In Sibiu isi au sediul Teatrul National "Radu Stanca", Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul pentru copii si tineret "Gong" si Teatrul de Balet Sibiu.

In fiecare primavara in localitate are loc Festivalul International de Teatru de la Sibiu (FITS), considerat cel mai mare festival de teatru din sud-estul Europei. De asemenea, anual sunt organizate Festivalul de Arta Medievala, Festivalul de Arta Neconventionala "La Strada", Festivalul International de Jazz Sibiu, Targul de Pasti din Sibiu, festivalul de bere CibinFEST, Targul de Craciun Sibiu, dar si multe altele.

Personalitati

Sibiul are si cativa reprezentanti de seama. Puteti accesa aceasta lista pentru a vedea toate numele.

Din aceasta lista lunga merita mentionate urmatoarele nume: Nicolaus Olahus, Samuel von Brukenthal, Martin von Hochmeister, Hermann Oberth, Pompeiu Onofreiu, Emil Cioran, Cornel Irimie, Ion Besoiu, Paul Niedermaier, Ricky Dandel, Emil Hurezeanu, Klaus Iohannis, Steliana Nistor si Sabina Cojocar.

Mai multe detalii

Primaria Municipiului Sibiu

Click aici pentru a naviga spre site-ul Primariei Sibiu si a afla orice informatie necesara despre municipiul nostru.